• da
  • en
  • de

Oe. Studio Shop


I Rønne gemmer der sig perler blandt butikkerne. En af dem er Oe. Studio Shop.

I den nyåbnede butik, i Snellemark, er der nøje udvalgte kunsthåndværkere repræsenteret. Samtidig er det også indehaveren Mia Lerssis studio, hvor hun producerer sine egne ting.

Mia Lerssi er kunsthåndværker, primært med glas som speciale, men hun er også begyndt at kaste sig ud i bl.a. keramik.

Den forreste del af butikken er et flot showroom for både Mias eget kunsthåndværk og de udvalgte kunsthåndværkere. Mias mand, kunstneren Sander Boeijink, der både giver sig i kast med metalskulpturer og glas, er en af dem, der er repræsenteret. Særligt den smukke glaslampe har fået en fin æresplads i vinduet.

Den anden del af butikken er Mias studio. Her er der fyldt med gipsforme, skitser af nye projekter og sågar trækævler, der enten skal bruges til udstilling eller et nyt projekt. Man er ikke i tvivl om, at stedet bugner af kreativitet.

Den fysiske tiltrækning


Mia Lerssi producerer sin keramik i sit studio, men når hun skal lave glas, der kræver en del mere udstyr, lejer hun sig ind hos andre glaspustere. Det er sådan, at hun både producerer glasset til butikken, og de værker hun laver til diverse udstillinger. Det næste, hun skal aflevere, er et værk til Ebeltoft Glasmuseum. Samtidig er hun ved at sætte Sander Boeijinks flotte lampe i produktion. Det kommer formentlig til at ske fra en fabrik i Sverige, der har kapacitet til den slags. Derfor kan man kalde Mia både producent og designer, hvilket udvalget i butikken i Snellemark også bærer præg af.

For Mia er det den fysiske tiltrækning til tingene, der fascinerer hende. I mange år handlede drivkraften først om at mestre håndværket, dernæst formgivning og i sidste ende det visuelle. Det er noget, hun i kraft af sine mange uddannelser, har arbejdet meget med. “Nu er det noget med at finde ind til det naive igen – der hvor man ikke tænker over teknikken, men mere bare elsker materialet, udtrykket og formen.”

Mia Lerssi


I 1998 blev Mia færdiguddannet på Kosta Boda Glasskole, dernæst uddannede hun sig på Danmarks Designskole i Nexø, hvorfra hun dimitterede i 2001, og til sidst tog hun en Master i Kunst på Sandberg Instituttet i Amsterdam. Da hun besluttede, at hun endelig var færdiguddannet, underviste hun på Gerrit Rietveld Academiet i Amsterdam.

Alt i alt har hun beskæftiget sig med keramik og glas i 24 år. Mias store viden om kunst og design kan man, hvis man er heldig, nyde godt af, når man besøger Oe. Studio Shop. Hun passer nemlig selv sin butik.