I den lille by Rø, nær Helligdomsklipperne, har glaskunstneren Svend Holst-Pedersen haft base i 20 år. Her er han tæt på elementerne: Havet, klipperne, rå natur og markernes mangfoldige farver. Han kender de fleste af øens afkroge, og det er især i den bornholmske natur, at han finder inspiration til mange af de værker, der skabes i værkstedet i Rø.
Svend støber store og små unikaværker i sandforme, hvor strukturer og materialer er afgørende for både processen og resultatet. Man kan kende Svends værker på de mange forskellige teksturer og aftryk i glasset, som alle er velovervejede og drevet af en nysgerrighed for materialet og de muligheder, der ligger i det. En idé får hurtigt form og liv i Svends værksted, og værkerne, både de store og de små, sælges i hans lille galleri, som ligger nær Svanekes hyggelige havnemiljø. Svend holder meget af at mødes med kunderne, og han fortæller altid gerne om tankerne og historien bag de forskellige stykker glaskunst. Processen fra arbejdet med det levende glas i værkstedet til mødet med mennesker i butikken – det er drivkraften bag Svend Holst-Pedersens kunsthåndværk.
Svend Holst-Pedersen er født og opvokset på Bornholm. Svend var blandt de første studerende på Glas- og Keramikskolen i Nexø, og her gik det hurtigt op for ham, hvor hans passion lå. Efter et tre måneders praktik- og mentorforløb hos den svenske glaskunstner Bertil Vallien, blev hans fascinationen for sandstøbning bekræftet. Bornholm er altafgørende for hans kunsthåndværk. Naturen og det kunstneriske fællesskab blandt øens mange kunsthåndværkere er enestående og giver Svend en naturlig lyst til at blive ved med at udforske glassets potentiale.
Gamle træstammer, bark, klipper, planter, vand – alt dét ser han som mulige forme og farver, der tilsammen kan udtrykkes i glasset, og hvormed der særligt i glassets overflade kan skabes diversitet og muligheder for udtrykket i det færdige produkt. Fra legen med materialer og farver til den varme, flydende glasmasse hældes i sandformen, kræves der absolut fokus, og der stilles høje krav til glaskunstnerens kunnen. Efter en kontrolleret afkøling og afspænding kan en glasskulptur tages ud af afspændingsovnen. Det er ikke muligt at springe et led over, her er tidsfaktoren en præmis. Det er en nødvendig del af processen, og netop denne kontinuerlige omhyggelighed og sans for detaljer er tydelig i alle Svends fascinerende værker.