• da
  • en
  • de

boderne1


Strandene på sydkysten af Bornholm er sandstrande. Boderne er ingen undtagelse. Et stenkast fra stranden ligger restaurant boderne1. Den er det nyeste skud på stammen af bornholmske gourmetspisesteder. Serveringen strækker sig over hele dagen. Det vil sige, at man kan nyde sin morgenkaffe og yoghurt på terrassen, for derefter at smutte på stranden, hvor det friske havvand nok hurtigt får bragt appetitten på bane igen. Heldigvis serverer boderne1 også frokost – f.eks. sommerligt smørrebrød, som kan nydes på plænen, hvor der er udsigt over havet.

Efter endnu en svømmetur, udflugt eller bare en god bog i liggestolen, kan man nyde en dejlig middag, i nærmest hjemlige omgivelser, hos boderne1. Menuen, der naturligvis er lavet af lokale råvarer, er ambitiøs, men bevarer, ligesom restauranten i sig selv, det uprætentiøse. Her kan alle føle sig velkomne, hvad enten man bærer slips eller shorts.

Man er i gode hænder hos boderne1


Henover sommeren er der specielle events. Jazzaftenerne, hvor musikken, krydret med den gode mad og måske øl fra Small Batch Brewery, kan skabe helt unikke sommerminder. Langbordsmiddage med fællesspisning er også noget, som både lokale og sommergæsterne kan nyde sammen. Måske opstår der nye venskaber, når man sidder og nyder et måltid mad med spændende mennesker, eller også er det den gode stemning fra livemusikken, der gør sommeraftenen helt uforglemmelig.

På restaurantens facebookside kan man følge med i kommende events.

Maden 

Køkkenchef; Simon R. Christoffersen


Køkkenchefen hos boderne1 hedder Simon R. Christoffersen, og han sætter en ære i at forkæle sine gæster med sine menuer, der emmer af kreativitet, råvarer i allerhøjeste kvalitet og urter, der er sanket både på stranden og i skoven. Alt efter hvor stor appetitten er, kan man vælge at spise to eller seks retter.

Simon har opfundet et begreb, han kalder: intuitive food design, der dækker over kreativiteten ved at lave mad med de råvarer, der er tilgængelige, samt sin mavefornemmelse. Det kommer naturligvis til udtryk i menuen, men også i alternativet til menuen: Aftenens Simreret.

Restaurantchefen, Katrine Krog Petersen, ved også, hvordan man gør en aften ekstra god for sine gæster. Udover den professionelle og meget personlige betjening og den store forkærlighed for specialøl, spiller vinene nemlig en stor rolle i restaurantens madoplevelser. De spænder bredt – både i smage, men også deres oprindelse: Ligefra Sancerre fra Frankrig, Grüner Veltliner fra Østrig til æblevin fra Cold Hand Winery i Randers.