• da
  • en
  • de

Brillehûzet


Nexø er en by i udvikling. Det skyldes ikke mindst de mange iværksættere, men også de lokale, der stædigt har holdt fast i troen på, at Nexø kan noget særligt. En af dem er Lene Holm, der på 13. år driver Brillehûzet. Brillehûzet, der ifølge Lene og hendes personale, har Nexøs bedste udsigt, ligger ned til den store havn, hvor kutterne før i tiden landede store mængder fisk. Nutildags er det mest fritidssejlere, der bruger faciliteterne. Hos Brillehûzet kan man få hjælp til næsten alt, der har med øjnene at gøre. De er specialister i alt lige fra øjenproblemer til fancy solbriller. Det er bare at kigge forbi – også hvis man bare skal have strammet skruen i sine briller eller har lyst til at ose lidt. Lene og personalet kan godt lide, at folk kommer forbi. Det skaber liv. Selv hvis man ikke har behov for briller, er der ofte en god grund til at stikke snuden indenom Brillehûzet. Her bliver nemlig også afholdt events, udstillet kunst og der er sågar fre-dagsbar.

Funky briller fra små producenter


En ting Brillehûzet lægger meget vægt på, er ikke kun at være en normal optiker og brilleforretning, men at have kant i forhold deres kollegaer i branchen. Her bliver små brilleproducenter nemlig forhandlet side om side med mere kendte mærker som Ørgreen og Lindberg. Der er nok ikke så mange, der har hørt om de funky briller fra belgiske Theo, solbrillerne fra KBL eller de håndlavede briller fra MYKITA i Berlin.

Her er der briller til den kræsne kunde, der ikke vil have det samme som alle andre. Grunden til, at det lige er her, der bliver sat så mange kræfter ind, skal nok findes i Brillehûzets slogan: “Kjærlighed til briller”

Kunst og fredagsbar


Når man nærmer sig Brillehûzet, er der noget, der ikke stemmer… der er nemlig ikke reklamer for brilleproducenter, kontaktlinsevæske eller store tilbudsbannere i vinduerne. I stedet er vinduerne blevet brugt til at udstille kunst og kunsthåndværk fra forskellige bornholmske kunstnere – både “up-coming” og mere etablerede kunstnere.

Nu og da, når personalet finder på noget de synes kunne være sjovt eller spændende, så bliver der arrangeret foredrag eller events i Brillehûzet – både i åbningstiden og efter fyraften. Tidligere har der eksempelvis været romsmagning, et foredrag om børn med indlæringsvanskeligheder og en kunstauktion til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Hver fredag er der fredagsbar, hvor alle er velkomne; både venner, familie og kunder.

Hos Brillehûzet elsker de både briller og mennesker.

Andre læser også

Mollys

Nord – Snaps

Anders Beier

Malene Sommer

Broe & Co

Kjærstrup