• da
  • en
  • de

BALTIC SEA GLASS UNIKA


Gennem de seneste 40 år har Baltic Sea Glass slået sig fast som et kreativt udviklings-center for glaskunst i verdensklasse. Unika er Baltic Sea Glass’ produktion af større kunstværker. Skabelsen af et Unika-produkt er en rejse i kreativitetens univers, altid med den bornholmske natur som inspiration. Værker kan f.eks. være inspireret af tan-gets bevægelser, majskolbers sirlighed eller fuglefjers perfektion – alt sammen er noget af det evige DNA, som kommer til udtryk i Unika-værkerne. Som navnet antyder, har hvert eneste værk sit eget udtryk, skabt af chefdesigner Maibritt Jönsson, den anerkendte glaskunstner Tobias Sode og et team af Nordens mest anerkendte glaskunstnere. I værkstedet og galleriet kan besøgende op-leve glaspusterne kreere deres værker på første parket, omgivet af Østersøens brusende hav, klipper og sollyset over Gudhjems vilde kyststrækning. Her får man et tydeligt indtryk af det enestående arbejde det er, når glaskunstnerne går i gang med at puste liv i et Unika-produkt. Det er en skrøbelig proces, der stiller høje krav til glaskunstnernes håndværksmæssige evner og kunstneriske metode. Resultatet er unikke værker, skabt i et fællesskab mellem glaskunstner og beskuer – og med en fælles nysgerrighed efter de mange muligheder, glasset repræsenterer. Baltic Sea Glass Unika er unik og ekstraordinær glaskunst. Unika-værkerne er udstillet i Baltic Sea Glass’ galleri, og de kan også opleves i udstillinger i det øvrige Danmark, som f.eks. på Ebeltoft Glasmuseum.

EN INTENS, KREATIV PROCES


Flere gange om ugen gøres værkstedet sydøst for Gudhjem klar til at blæse Unika-produkter. Man kan mærke nerven og koncentrationen i det åbne værksted, når mennesket og det levende, glødende materiale går op i en højere enhed i produktionen af et Unika-produkt. Produkterne udvikles i samarbejde mellem glaskunstnerne, som hele tiden udvikler og udforsker hinandens idéer og visioner for design og detaljer i glasset.

EN DEL AF WORLD CRAFT REGION


Igennem årene har Baltic Sea Glass med stor overbevisning holdt fast i sit udtryk og det DNA, som Maibritt Jönsson og Pete Hunner startede og har drevet Baltic Sea Glass ud fra siden 1981. Deres stærke position inden for kunsthåndværk understøttes af Bornholms status som World Craft Region og Baltic Sea Glass’ Unika-værker er netop kærligheden til det særlige ved Bornholm, formgivet i glas i uendelige farveskalaer og former. Med en glødende passion for glassets mange muligheder, og med Bornholm som evig inspirationskilde, er Baltic Sea Glass Unika en hyldest til øen, til det bæredygtige materiale og til glassets uendelige muligheder.

Andre læser også

BALTIC SEA GLASS UNIKA

Bornholms Kunstmuseum

Svend holst-pedersen

MIE M

Rasborg Paulsen

Bornholms vilde vrag