• da
  • en
  • de

Bornholms Kunstmuseum


Tæt på kystvejen, lige udenfor Rø, ligger Bornholms Kunstmuseum smukt mellem Helligdomsklipperne og Døndalen. Den hvide, moderne museumsbygning er opført i 1993 og anses for et mesterværk inden for dansk arkitektur. Rundt om bygningen står forskellige, iøjnefaldende skulpturer, og inde i bygningen får man straks øje på kilden, der løber hele vejen igennem museet. Det er den hellige kilde, der gav Helligdomsklipperne deres navn. Bornholms Kunstmuseum er et sted i særklasse. Et sted, hvor man skal give sig tid, og hvor voksne og børn kan iagttage og lade nysgerrighed, forundring og fortolkning styre samtalen. 

Den permanente udstilling på Bornholms Kunstmuseum består af kunst og kunsthåndværk, der alt sammen har en tilknytning til Bornholm. Man vil naturligvis kunne opleve malerier af bornholmermalerne Oluf Høst, Kristian Zahrtmann og Edvard Weie, men også en hel del nutidige kunstnere er repræsenteret på museets vægge og podier. Ud over den permanente udstilling, er der altid en særudstilling på Bornholms Kunstmuseum. F.eks. er de viste fotos fra udstillingerne Ruth Campau SUNSET BOULEVARD og Christina Augustesen GENNEM LYSETS RUM. Der er også altid noget at lave for børn. Børn kan f.eks. tage på en anderledes dyrejagt og finde dyr i kunstværkerne, gå en tur i museumsbiografen, deltage i kreative workshops eller gå på opdagelse med en af museets røde kufferter, som er fuld af spændende opgaver. Der er gratis entré for børn og unge under 18 år.

Bornholms Kunstmuseum er en mindeværdig oplevelse for hele familien, hvis man har den mindste interesse for kunst eller arkitektur. 

ÅRETS SÆRUDSTILLINGER


Særudstillingerne på Bornholms Kunstmuseum byder på kunstnere af international kaliber. I år kan man bl.a. opleve Oluf Høst udstillingen ‘Vintervisit’, som sætter bornholmermaleren ind i en spændende sammenhæng, afgangsudstillingen fra glas- og keramiklinjen på Det Kongelige Akademi for Arkitektur, Design, Konservering (KADK), og udstillingen “Blæst, brændt, dyrket og malet”, som består af værker indsamlet fra bornholmske billedkunstnere og kunsthåndværkere i 2020. 2022 byder også på to lyskunstudstillinger af billedkunstnerne Ruth Campau og Christina Augustesen.

ARRANGEMENTER FOR ALLE


Det kan godt betale sig at holde øje med Bornholms Kunstmuseums kalender. Der sker hele tiden nye ting i, og også udenfor, de smukke hvide bygninger på den bornholmske nordkyst. Her er arrangementer for folk i alle aldre, f.eks. kreative workshops for hele familien, foredrag, koncerter, guidede ture, events og film. Der bliver sågar arrangeret rejser og ture for museumsforeningens medlemmer. Bornholms Kunstmuseum holder også løbende sæsonbestemte aktiviteter særligt for børn. I skolernes ferier bliver der holdt workshop, hvor små hænder kan afprøve deres kreative evner – ofte i samarbejde med tekstildesignere, skulptører og andre kunstnere.


Andre læser også

Guldsmed Knapstad

helligdomsklipperne

Ben Woodhams

Østerlars rundkirke

Hammershus

Inge Lise Westman