• da
  • en
  • de

Bornholms Kunstmuseum


Tæt på kystvejen, lige udenfor Rø, ligger Bornholms Kunst-museum smukt mellem Helligdomsklipperne og Døndalen. Den hvide, moderne museumsbygning er opført i 1993 og anses for et mesterværk inden for dansk arkitektur. Rundt om bygningen står forskellige, iøjnefaldende skulpturer, og inde i bygningen får man straks øje på kilden, der løber hele vejen igennem museet. Det er den hellige kilde, der gav Hellig-domsklipperne deres navn. Bornholms Kunstmuseum er et sted i særklasse. Et sted, hvor man skal give sig tid, og hvor voksne og børn kan iagttage og lade nysgerrighed, forundring og fortolkning styre samtalen. Ud over den permanente udstilling, er der næsten altid en særudstilling på Bornholms Kunstmuseum, og der er altid noget at lave for børn. Børn kan f.eks. tage på en anderledes dyrejagt og finde dyr i kunstværkerne, gå en tur i museumsbiografen, deltage i kreative workshops eller klippe, klistre og tegne deres egne kunstværker. Der er gratis entré for børn og unge under 18 år. Bornholms Kunstmuseum er en mindeværdig oplevelse for hele familien, hvis man har den mindste interesse for kunst eller arkitektur.

ÅRETS SÆRUDSTILLINGER


Særudstillingerne på Bornholms Kunstmuseum byder på kunstnere af international kaliber. I år kan man bl.a. opleve en præsentation af museets samling af keramiker Michael Geertsens værker, den markante billedhugger Sonja Ferlov Mancobas skulpturer, og afgangsudstillingen fra Glas- og Keramiklinjen på Det Kongelige Danske Kunstakademi Bornholm. Sommerens store særudstilling præsenterer kunstneren Hans E. Madsen, og der vil også være mulighed for at opleve European Glass Context, der viser det bedste fra europæiske glaskunstnere.

ARRANGEMENTER FOR ALLE


Det kan godt betale sig at holde øje med Bornholms Kunstmuseums kalender. Der sker hele tiden nye
ting i, og også udenfor, de smukke hvide bygninger på den bornholmske nordkyst. Her er arrangementer for folk i alle aldre, f.eks. kreative workshops for hele familien, foredrag, koncerter, guidede ture, events og film. Der bliver sågar arrangeret rejser og ture for museumsforeningens medlemmer. Bornholms Kunstmuseum holder også løbende sæsonbestemte aktiviteter særligt for børn. I skolernes ferier bliver der holdt workshop, hvor små hænder kan afprøve deres kreative evner – ofte i samarbejde med tekstildesignere, skulptører og andre kunstnere.

Andre læser også

Hammershus

Guldsmed Knapstad

helligdomsklipperne

Inge Lise Westman

Østerlars rundkirke

Ben Woodhams