• da
  • en
  • de

KØPPE CONTEMPORARY OBJECTS & MICHAEL GEERTSEN STUDIO
GALLERI & VÆRKSTED


På Rønne havn, i det fredede, gule hus og tidligere havnekontor, er der kommet nye kræfter til. Her har keramiker Michael Geertsen og arkitekt Bettina Køppe for nylig åbnet dørene for Geertsens arbejdende værksted og Køppe Contemporary Objects – et galleri af international kaliber. Køppe Contemporary Objects er et galleri og en præsentationsplatform for skulpturelle objekter i krydsfeltet mellem kunst og kunsthåndværk. Galleriet har både en permanent og en skiftende udstilling af primært nordiske kunstnere i verdenseliten. Køppe arbejder tæt sammen med en mindre gruppe kunstnere, herunder også bornholmske kunstnere, der er optaget af materialers muligheder og den historie, der er forbundet med det traditionelle håndværk og teknikker. De arbejder i traditionelle materialer som glas, keramik, træ og tekstil. Kunstnerne interesserer sig for objekters betydning i forhold til funktion og ikonografi. Fælles er desuden, at de med baggrund i traditionen fortolker og eksperimenterer, så værkerne har en nutidig relevans.

MICHAEL GEERTSEN


Michael Geertsen er oprindeligt pottemager. Han fik sit svendebrev i 1988, og er siden uddannet industriel designer på Danmarks Designskole. Han har holdt fast i den hånddrejede keramik som kunstnerisk medie. Alle hans værker er lavet på drejeskive, oftest i lertøj, og sammensat til nutidige kunstneriske udsagn med referencer til keramikhistorien.

KUNSTHÅNDVÆRK I VERDENSKLASSE


Kunstnerne, Køppe Contemporary Objects repræsenterer, er uddannet enten på designskoler eller kunstakademier med et materiale som speciale. De fleste er repræsenteret i museumssamlinger i ind – og udland. Den historiske baggrund for deres håndværk er værkstedsproduktion af brugsgenstande – oftest til hjemmet – men i dag har værkerne en ny betydning. Det er ikke længere et spørgsmål om funktionalitet, men ofte bliver objekterne en videreudvikling af teknikker og nye undersøgelser af materialernes muligheder. Kunstnerne har et dybt kendskab materialet og bearbejder det selv, samtidigt har de en konceptuel tilgang til håndværket og udfordrer derved grænsen mellem kunsthåndværk og kunst.

Andre læser også

BALTIC SEA GLASS

BALTIC SEA GLASS UNIKA

Bornholms Kunstmuseum

Svend holst-pedersen

Inge Lise Westman

MIE M