• da
  • en
  • de

KØPPE CONTEMPORARY OBJECTS & MICHAEL GEERTSEN STUDIO
GALLERI & VÆRKSTED


Det tidligere havnekontor i Rønne er det første, der møder en, når man kører af færgen og drejer mod syd. Her ligger det nyrestaurerede palæ og vender front mod verden. Bag dørene finder man galleriet Køppe Contemporary Objects, som dels huser keramiker Michael Geertsens værkstedslaboratorium og dels arkitekt Bettina Køppes to udstillingsrum: den faste udstilling og særudstillingen. I den faste udstilling, som man kommer til gennem glasdøren til højre, kan man se værker udstillet af de danske og internationale kunsthåndværkere, som galleriet har samarbejde med – herunder Geertsen selv. Døren til venstre leder til særudstillingen, hvoraf der er fem årligt.

Bagerst i bygningen er Michaels studio, som på ingen måder møder forventningen om en keramikers værksted. Her tænkes tanker og udklækkes idéer uden spor af vådt ler og pletter af glasur. For Michael Geertsen er det at skabe kunsthåndværk en erkendelses- og udviklingsproces, som i lige så høj grad skabes ved et stort skrivebord oversået med bøger i åbent opslag. Det er kun samlingen af værker og prototyper i lokalet, der minder en om fokus: skabelsen af objektet.

Galleriet Køppe Contemporary Objects viser og sælger skulpturelt kunsthåndværk. Håndværket er enestående, og materialer som glas, ler, tekstil og træ bliver afsøgt for deres grænser og muligheder i et nærmest poetisk formsprog. Vil man opleve samtidskunst af høj kunstnerisk standard, må man gøre holdt ved Køppe Contemporary Objects. 

MICHAEL GEERTSEN


Michael Geertsens værker driller og forsøger hele tiden at undslippe fastholdelsen i den tradition, materialerne og den håndværksmæssige teknik udspringer af. Han har bevidst taget skridtet videre fra pottemageriet og smeltet det sammen med kontemporære ideer om design og dekonstruerer dermed sin egen baggrund i en afsøgning af det æstetiske udtryk.

Samarbejde med Hjorths Fabrik


Michael Geertsens er en klassisk inspireret dekonstruktivist, der elsker f.eks. at tage det forkastede og forkætrede udtryk og revitalisere det eller tage det gamle op og give det et nyt udtryk. Det har han senest gjort i et samarbejde med Hjorths Fabrik – Bornholms Museum, med udstillingen Geertsen vs. Hjorth – en transhistorisk udstilling 1898-2021, som udmundede i en præmiering fra Statens Kunstfond for sin særligt høje kunstneriske kvalitet. Værker herfra kan nu findes i galleriet.


andre læser også

BALTIC SEA GLASS

BALTIC SEA GLASS UNIKA

Bornholms Kunstmuseum

Svend holst-pedersen

Inge Lise Westman

MIE M