• da
  • en
  • de

BALTIC SEA GLASS


Baltic Sea Glass skaber brugsglas i et design og en kvalitet udover det sædvanlige, og har for længst indskrevet sig i rækken af nutidens klassikere indenfor design og kunsthåndværk. Beliggende sydøst for Gudhjem, har Baltic Sea Glass i mere end 40 år produceret glaskunst i verdensklasse med den bornholmske natur som direkte inspirationskilde. Glasset kommer til live i det åbne værksted, hvor indtryk fra omgivelserne udenfor – det særlige lys og naturens mange former og nuancer – er en naturlig del af processen. Her skabes mundblæst brugsglas til alle lejligheder og altid i stilrent, nordisk design med en rød tråd gennem hele kollektionen. Kvalitet, nysgerrighed og oplevelsen af glassets muligheder er i fokus. Igennem årene har Baltic Sea Glass med stor overbevisning holdt fast i sit udtryk og det DNA, som Maibritt Jönsson og Pete Hunner startede i 1981, og Baltic Sea Glass har været drevet ud fra siden. De unikke, mundblæste glas imødekommer ethvert æstetisk og brugsmæssigt behov, og bruges ofte, når bordene dækkes med Baltic Sea Glass’ produkter hos nogle af Danmarks bedste restauranter, som f.eks. den bornholmske Michelin-restaurant Kadeau, Hotel Nordlandet og Stammershalle Badehotel.  

ÅBENT VÆRKSTED


Hos Baltic Sea Glass ved Gudhjem kan man følge med, når glaspusterne med stor præcision udfører deres glødende håndværk i det åbne værksted. Her får man et tydeligt indtryk af det enestående arbejde det er, når glaskunstnerne puster liv i et Unika-produkt. Det er en skrøbelig proces, der stiller høje krav til glaskunstnernes håndværksmæssige evner og kunstneriske metode. Resultatet er unikke værker, skabt i et fællesskab mellem glaskunstner og beskuer – med en fælles nysgerrighed efter de mange muligheder, glasset repræsenterer. Der er en følelse af ærlighed bag produkterne i det åbne værksted hos Baltic Sea Glass.

UNIKA – EN DEL AF WORLD CRAFT REGION


Baltic Sea Glass’ stærke position indenfor kunsthåndværk understøttes af Bornholms status som World Craft Region. Og Baltic Sea Glass’ Unika-værker udspringer netop af kærligheden til det særlige ved Bornholm, formgivet i glas i utallige farveskalaer og former. Med en glødende passion for glassets mange muligheder, og med Bornholm som evig inspirationskilde, er Baltic Sea Glass Unika en hyldest til øen, til det bæredygtige materiale og til glassets uendelige muligheder.


andre læser også

Bornholms Kunstmuseum

MIE M

Svend holst-pedersen

Ben Woodhams

LOWE BRUUN

Bornholms ismejeri