• da
  • en
  • de

GodtBornholm

 


GodtBornholm er eksklusiv strik-couture og tekstildesign fra Bornholm. Bag det klassiske logo med krydset nål og strikkepind, vædderen og hånden, ligger en dybt forankret kærlighed til de naturlige materialer og den skabende proces, hvor kvalitet og godt håndværk mødes. Med fokus på original formgivning og historisk inspiration, inviteres man med på en tids- og oplevelsesrejse igennem detaljerne i GodtBornholms univers af beklædning, strikke-kits og håndvævede boligteks­tiler. Med nyklassikere som fiskertrøjen ‘Årsdale’ og bedstefartrøjen ‘Gudhjem’, har GodtBornholm markeret sig som leverandør af eksklusive hverdagsdesigns og ‘knit on demand’ til den bevidste feinschmecker.

Fusionen af ‘Arts and Crafts’ og kommercielt design er skabt ved et unikt samarbejde mellem skrædder og tekstildesigner Stine Godt, og hendes mand, Thomas Godt, adjunkt og tidligere ekstern lektor ved Kunstakademiets Designskole i Nexø. Fra deres hjem og værksted i den maleriske havneby, Svaneke, skabes både unika og signaturdesigns inspireret af den bornholmske natur og øens kulturhistorie.

Kollektionerne består primært af udvalgte naturgarner i bæredygtig, bornholmsk merinould – et eksklusivt og sjældent produkt – som GodtBornholm efter særaftale eneforhandler. Merinoulden, der er ekstremt blød og komfortabel, har en unik og sjælden, god kvalitet. Det betyder, at designet fra GodtBornholm bevarer looket, formen og kvaliteten. Produkter, som holder længe, og som man ønsker at passe på.

Man kan se og opleve GodtBornholm i Svaneke, i Arts and Craft butiksfællesskabet Postgade 21, samt på udstillinger og i en række af øens kunsthåndværk- og designbutikker. Det er også muligt at besøge virksomheden i det åbne værksted i Svaneke efter aftale. 

Signaturdesign

For Stine og Thomas var det et naturligt valg at skabe en version af den klassiske fiskertrøje, inspireret af Bornholms stærke fiskeritradition, opkaldt efter den idylliske fiskerby Årsdale. Den kraftigere overdel og slankere underdel skulle passe med et par høje fiskebukser, hvor den nederste del af trøjen skulle sidde fladt under buksen, mens den øverste del skulle varme ekstra om brystet. Kraven er gjort ekstra tyk for yderligere komfort og varme. Trøjen findes i hvid, mahogni eller lysegrå naturnuancer, men som flere af GodtBornholms modeller kommer den fra tid til anden i unikke, håndfarvede ‘limited editions’ – både som ‘knit on demand’ og strikke-kits – direkte fra klippeøen.

Tilbage i tiden og ind i ro’en

I GodtBornholms univers går man ind i en rolig stemning, inspireret af den bornholmske natur og en kulturhistorie, som rækker langt tilbage i tiden. Som modvægt til det moderne menneskes travle liv arbejder GodtBornholm i deres designunivers med materialer, mønstre og former, der vækker nærvær og ro. Det er godt håndværk i alle led, som sørger for, at oplevelsen bevares i generationer fremover. De eftertragtede designs findes som strikke-kits til fordybelse og ro, og samtidig kan man glæde sig ved selv at skabe historie.


Andre læser også

Guldsmed Knapstad

Kokolores

Malene Sommer

Madam Stoltz

Broe & Co

Grønbechs Gård