• da
  • en
  • de

Madam Stoltz


Madam Stoltz er design fra hjertet. Det unikke, håndlavede boliginteriør er resultatet af en rejse gennem kulturer og kærlighed til naturen.  En vedholdende kreativitet og passion, som Pernille Stoltz har udviklet, og som er gået fra at være en lille, lokal livsstilsbutik til et blomstrende livsstilsprojekt. Madam Stoltz er forankret i det bornholmske lokalmiljø og den bornholmske natur, med stærke bånd til mindre, indiske producenter og deres familier, traditioner og generationers visdom. Inspirationen fra den farverige, kulturelle sanselighed i Indien og den bornholmske naturs rå kontraster formidles i alle Madam Stoltz’ designs. I alt fra tekstiler til industrielle møbler og lamper, praktisk tilbehør og hyggelige accessories.

Pernille Stoltz forener det bedste fra begge verdner, så alle kan nyde de æstetiske naturmaterialer, godt håndværk og designs inspireret af livsglæde i deres hjem. Navnet Madam Stoltz er givet Pernille Stoltz fra den indiske tiltale ”Madam” og bæres af venlighed. Pernille Stoltz er personligt involveret i alle Madam Stoltz’ projekter, fra håndlavede kurve af palmeblade fra Marokko til Nai Disha-projektet, som støtter børn og unge i New Delhi.

An­svarlighed, nære relationer og håndlavet kvalitet er medvirkende til, at Madam Stoltz i dag er en international virksomhed med 25 ansatte og eksport til hele verden – lokalt forankret på Bornholm med sommerbutik i Listed og outlet i Nexø. De unikke kollektioner afspejler Madam Stoltz-ånden “Made by hand – Chosen by heart”.

Et kreativt eventyr


Det startede som en naturlig nysgerrighed, da Pernille Stoltz, som ung backpacker, solgte indiske smykker for at finansiere sine rejser. Hun rejste til Indien for at se, hvor smykkerne blev produceret og kom hjem med hjertet fyldt af inspiration, og en gryende kreativ passion for at videreudvikle designs inspireret af sine oplevelser. Den indiske tiltale ”Madam”, som den unge backpacker Pernille Stoltz blev kaldt på sin vej rundt i Indien, hang ved. Hun åbnede først en lille forretning med sine designs i indre København, men valgte at vende tilbage og udvikle forretningen på sin fødeø Bornholm. I dag eksporterer Madam Stoltz til hele verden og har 25 lokale ansatte i Nexø på Bornholm.

 

 

Kontrasternes balance


Kontrasterne mellem den rolige bornholmske klippegrund med den rå naturs forunderlige former, og Indiens kulørte skønhed, danner rammen om den kreative proces, hvor Pernille Stoltz udvikler sine ideer.

Med inspiration fra begge verdener forenes materialernes muligheder med unikke rene linjer, funktionalitet og håndværk. Produktionen følges personligt, og nye idéer udvikles, i tæt samarbejde med velkendte lokale indiske producenter. Madam Stoltz’ produkter indfanger og balancerer de udtryksfulde kontraster i smukke æstetiske former af natur, hjerte og passion.


Andre læser også

Bornholms Kunstmuseum

Grønbechs Gård

KLODEKÆR

Malene Sommer

Hélène Duffau

Guldsmed Knapstad