• da
  • en
  • de

KARAMEL KOMPAGNIET


Når munden lukker sig om en himmelsk smag, gør øjnene tit det samme. Et kort øjeblik er man lige her. Lige nu. Verden går videre, men tit sker det, at man ret hurtigt søger tilbage – og hånden rækker ud efter en ny karamel!

Karamel Kompagniet er historien om et arvestykke fra 1894. En slidt kogebog, repareret med tape og med små håndskrevne noter. Det er historien om sansernes hukommelse, især når det gælder dufte. Det er Anna Knightbridges historie. Stifteren af Karamel Kompagniet. Bygget på mormors kogebog fra 1894 med opskriften på karameller. Det er barndomsmindernes søde duft af karamelliseret sukker, smør og fløde, når mormor selv stod i køkkenet hjemme i England, og den lille Anna så til. Det er den kærlighed mormor rørte ned i kobbergryden, så karamellerne blev bløde uden at miste bid. Det er alt dét, som Anna giver videre, og som er drivkraften bag Karamel Kompagniet. 

Der er langt fra England til Bornholm, hvor Anna Knightbridge åbnede den første butik i Gudhjem i 2004. Men der er ingen afstand mellem kærlighed og karameller. Meningen med det hele er stadig som fra begyndelsen. Karamel Kompagniet er sat i verden for at skabe nærvær gennem smagsoplevelser. Hver eneste karamel skal være forbundet med forventningens glæde, som når man pakker en gave op. Hver eneste karamel skal fylde så meget i munden, at det kan smages, at man har gjort sig umage. At der er lagt liv og sjæl i hver eneste lille bid. 

Alt hvad der kommer fra Karamel Kompagniet er rørt med hjertet og er en hyldest til det gode håndværk. Alt er gjort med ansvar og respekt for den natur, som skal gå i arv til de næste generationer. Det er en glæde og en værdi som dagligt sendes videre ud i verden fra Bornholm. 

Karamel Bar og Karamelkugler


Anna og hendes engagerede hold af karamel-kollegaer udvikler hele tiden nye karamelvarianter. Udover de klassiske karameller laver Karamel Kompagniet bl.a. også en karamelbar og karamelkugler med kælenavnene Slentre Bar og Slentre Kugler. Lækker karamel overtrukket med delikat chokolade – og nærmest obligatorisk, når man skal på vandretur i det bornholmske landskab, eller bare fordi man under sig selv det godt.

SÆSONBESTEMTE OVERRASKELSER


Hos Karamel Kompagniet kan man være sikker på, at ens smagsløg bliver forkælede. Året igennem laver de ‘limited edition’ sæsonvarianter, som de fleste af os går og ser frem til. Og er man ikke på Bornholm og kan besøge Karamel Kompagniets egne butikker, kan man altid bestille de bornholmske karameller hos en række forhandlere udenfor øen og på webshoppen KaramelKompagniet.dk.


Andre læser også

LOWE BRUUN

Bornholms gastronomi

Guldsmed Knapstad

Kjærstrup

MIE M

Fru Petersens Café