• da
  • en
  • de

STATIONSCAFÉEN PÅ PENSION LANGEBJERG


I Sandvigs gamle stationsbygning fra 1912 finder man Stationscaféen på Pension Langebjerg. Siden jernbanen mellem Allinge og Rønne blev nedlagt i 1953, har der været drevet pensionat i den gedigne, røde murermesterbygning med udsigt til Hammerknudens mægtige granitfjelde. I dag er det Clara og Jakob Beier Lund, som driver Pension Langebjerg, og i år åbner de også restauration i den gamle stationsbygning. Stationscaféen på Pension Langebjerg byder på ekstra god hverdagsmad med en bæredygtig profil: Enkle, ofte grøntsags-baserede, retter lavet af sæsonens økologiske råvarer fra lokale producenter. Køkkenet byder bl.a. på en ugentlig menu med flere små retter og ‘Dagens ret’, som fås til under 150 kr. Det er mad af høj kvalitet, lavet med omtanke. Stationscaféen på Pension Langebjerg er et uformelt spisested for hele familien, indrettet i det lokale, der engang var ventesal for togpassagerer. Der er ingen tvivl om, at stedet er drevet med hjertet. Jakob og Clara serverer selv for gæsterne, på bordene står vaser med blomster fra den omkringliggen-de natur, og menukortet byder bl.a. på vine af egen import. Man kan også spise udendørs på den brede terrasse, som er anlagt ud mod haven på stationens oprindelige perron. Med sine 3000m2 er haven en ideél boltreplads for børn og legesyge forældre. Kombinationen af den gode hverdagsmad, det hjemlige miljø og haven gør, at når man sidder dér på terrassen en lun sommeraften efter et godt måltid, føles det næsten som at være på besøg hos gode venner. Stationscaféen på Pension Langebjerg er både åben for pen-sionatets gæster og besøgende udefra. Der serveres aftensmad mandag til fredag fra kl. 17 – 21. Bordbestilling anbefales.

FRA TOGSTATION TIL GÆSTEHUS


Efter fyrre år med persontrafik blev jernbanestrækningen fra Rønne til Sandvig nedlagt i 1953. Derefter fik den røde stationsbygning nyt virke som pensionat, og i dag udlejer Jakob og Clara 16 hyggelige værelser fra maj til oktober. Værelserne er nænsomt istandsat med respekt for bygningens oprindelige æstetik.

HYGGELIG, LOKALHISTORISK ATMOSFÆRE


Clara og Jakob har forsøgt at bevare de særlige kendetegn ved bygningen og fremhæve lokalhistorien i indretningen. Stationscaféen på Pension Langebjerg er indrettet i den tidligere ventesal. På væggene hænger indramninger af gamle togplaner og tekniske tegninger af bygningen, og endda et fotografi af Danmarks daværende konge, Christian X, taget ved indvielsen af strækningen til Rønne i 1912. De mange billeder og rekvisitter giver den hyggelige indretning et lokalhistorisk pust, og minder samtidig gæsterne om Stationscaféens fascinerende historie.


Andre læser også

Grønbechs Hotel

Stammershalle

Fru Petersens Café

Melsted Badehotel

Ben Woodhams

Bornholms gastronomi