• da
  • en
  • de

Melsted Badehotel


Lige efter Gudhjem, mod syd, kan man dreje fra til Melsted Strand og ende helt nede i vandkanten. Her mellem klipper og sandstrand ligger Melsted Badehotel smukt placeret, for tættere på vandkanten kan man ikke komme. Alt her hilser én velkommen med følelsen af forkælelse og æstetisk nydelse. På Melsted Badehotel er det meningen, man skal slappe af. Det er kun én selv, der bestemmer farten. Om man vil tidligt op eller sove længe, så venter havet lige så stille udenfor på morgendukkerten. Her kan man mærke sig selv uden at distraheres. Af samme grund er der ingen fjernsyn på værelserne, og indretningen er holdt enkel med rene linjer fra den blå horisont og helt ind på værelserne. Terrassen mod havet indbyder til rolige morgen- og aftenstunder i kontemplativ afslapning. Haven er anlagt, så man finder små oaser, hvor man kan gemme sig og forsvinde ind i en bog. Vil man derimod på eventyr og opleve den særlige natur, som kendetegner Bornholm, starter klippestierne lige udenfor og går både mod nord og mod syd. Det er bare at tage vandreskoene på, bede personalet arrangere en madpakke, som man kan tage med sig i sin strandtaske – og så ud i det blå uden anden plan end at suge verden til sig. Restauranten på Melsted Badehotel ligger et par skridt fra vandkanten med panoramaudsigt over Østersøen og Christiansø og drives af de to erfarne bornholmske kokke Daniel Kruse og Troels Madsen. Her kommer hele det bornholmske spisekammer i spil og menukortet følger årstiden med både à la carte retter og menuer, der varierer dagligt. På Melsted Badehotel møder beliggenhed, imødekommenhed, udsigt og gastronomi hinanden – det er Bornholm, når det er bedst.

Det nye Melsted Badehotel: Tradition og fornyelse


Hotellet skiftede ejere i 2021, og bygningerne har været igennem en renovering, som har inviteret stemningen af hav, sand og sollys indenfor. Den nordiske stil og lyse indretning omfavner både fornyelse og en videreførelse af den stærke tradition, som Melsted Badehotel repræsenterer for sine gæster og de lokale. En ny tradition er, at hotellet inviterer til Store badedag med musik, lidt til ganen og fælles havdyp på den første åbningsdag. Hotellet har en lang række samarbejdspartnere, som tilbyder aktiviteter i området, der formidles gennem det altid parate og servicemindede personale.

Restauranten – ren forkælelse i vandkanten


Restauranten er ikke blot forbeholdt hotellets gæster. Man ønsker at hotelgæster, såvel som lokale og turister skal nyde maden og udsigten i den smukke restaurant. Maden, der serveres, er baseret på lokale råvarer og madtraditioner, med udgangspunkt i fisk og skaldyr, for også på bordet inviteres havet med ind. Menukortet følger årstiden, og der er både á la carte-retter, og menuer, der varierer dagligt med delikatesser som østers, hummer, helleflynder, pighvar, oksemørbrad mv. Retterne er enkle og veltilberedte med afsæt i det klassiske gourmetkøkken.


andre læser også

helligdomsklipperne

Hotel Friheden

NaturBornholm

Norresan gudhjem

Østerlars rundkirke

Hammershus