• da
  • en
  • de

Stammershalle Badehotel


Engang i trediverne var der en tysk grosserer, der fik den fine idé at flyve velhavende folk fra Berlin til den lille flyveplads, der lå i Rø. Herfra blev de transporteret ned til grossererens badehotel, der lå ved Stammershalle. “Stammershalde Kurort” hed det. Her kunne gæsterne nyde naturen, den lille zoologiske have med løver og bjørne, slappe af og blive forkælede, inden turen gik tilbage til Berlin. Grossereren og bjørnene er forlængst væk, men hotellet og en enkelt udstoppet løveunge er her stadig. I dag er det Susanne Vang Søgård, der driver stedet. Det hedder nu Stammershalle Badehotel og selvom niveauet er højt, er der en dejlig afslappet badehotelstemning.

Restauranten er en af de allerbedste på Bornholm. Stilen er nordisk, men med et tydeligt fransk afsæt. Råvarerne er af fineste kvalitet og fortrinsvis lokale. Som gæst i restauranten føler man sig omgående taget godt imod: En lille snack, et glas champagne, nyd den gode udsigt over vandet. Lidt forkælelse, allerede inden middagen, er med til at sætte en stemning. Faktisk modtog restauranten, i 2015, en pris for bedste betjening. Mange af Bornholms tilbagevendende gæster prioriterer en middag på Stammershalle Badehotel minimum en gang året. Det er der ikke noget at sige til.

Forkælelse


Efter en begivenhedsrig dag på de bornholmske strande, kulturinstitutioner eller bare lidt af det hele, glæder man sig til at slappe af. Det kan man på Stammershalle Badehotels værelser. De er smagfuldt indrettede, og der er udsigt til noget af øens fineste natur. Når man har sundet sig, kan man begynde at tænke på aftensmaden. Enten kan man endnu engang begive sig ud og udforske den bornholmske gourmet scene, eller også kan man liste ned ad trapperne og nyde køkkenchef Mette Bocks udgave af bornholmsk gastronomi. Man bliver ikke skuffet – heller ikke på dag to.

Omkring Stammershalle


Bagved det iøjnefaldende hotel ligger en lille skov. Det er her, man kan finde resterne af bjørnegrotten fra trediverne, men troldeskoven, som den også hedder, gemmer også på andre hemmeligheder. Her er tre bautasten, som er resterne fra en jernaldergravplads. Man kan også finde en skibssætning, der i dag er fritlagt. Overfor hotellet er der fundet en del rester og effekter fra andre bronze- og jernaldergravpladser, bl.a. lerkar, smykker og redskaber.

Oplevelserne i umiddelbar nærhed af hotellet stopper ikke her. En kort gåtur herfra ligger Døndalen, der, udover at være et smukt sted, også byder på Danmarks største vandfald. Spadserer man forbi Døndalen og kæmper sig op ad bakken, bliver man belønnet med Bornholms Kunstmuseum, hvor der er skiftende udstillinger. Den faste udstilling er bestemt også et besøg værd. Her er det navnligt bornholmske kunstnere, som Zahrtmann og Høst, der pryder væggene.

Hvis man holder af gode oplevelser og rar stemning, er Stammershalle Badehotel bestemt et besøg værd. Bare en kop god kaffe og måske en lille sød bid på enten terrassen, loungen eller udenfor med frit udsyn til den blå Østersø, kan give ro helt ind i sjælen.


andre læser også

Grønbechs Hotel

Hasle Røgeri

helligdomsklipperne

Melsted Badehotel

Hotel Friheden

Fru Petersens Café