• da
  • en
  • de

Nord + Nord


Alle ønsker det bedste for deres børn. Det gælder som regel både mad, tøj og kærlighed. Det med tøjet tager Okker-Gokker sig af. Det er tøj med en mission, hvis man kan sige sådan noget. Her er der nemlig både taget stilling til og handlet på forholdet til naturen og miljøet. Samtidig er der virkelig kælet for de meget nordiskprægede designs.

Okker-Gokker er egentlig kendt af de fleste forældre, men de færreste ved, at hovedkontoret befinder sig i Nexø, hvor der også er en stor butik. Her kommer man ind i et univers af lækkert design til både børn, teens og voksne. Som Okker-Gokker siger: Direkte salg – ingen fordyrende mellemled.

Alt tøjet i Okker-Gokkers kollektioner er af økologisk uld eller bomuld. Det vil sige, at man kan stå inde for renheden, og samtidig er der lagt vægt på bæredygtige fremstillingsmetoder, hvor der eksempelvis ikke er brugt så meget vand, som ved konventionel bomuldsproduktion. Det er tøj, man kan købe med sund fornuft i forhold til både naturen, kroppen, der skal bære det, og designerens evne til at kæle for detaljer og kvalitet i det rene produkt.

Økologisk og bæredygtigt


Ingeborg, der ejer firmaet og designer kollektioner, overtog ejerskabet i 2011, og allerede i 2013, flyttede hun med sin familie til Bornholm. Det gav god mening, når brandet er 100% økologisk og bæredygtigt, og derfor er et perfekt match med Bornholms “Bright Green Island” strategi.

Ansvarlig produktion


Ikke nok med at tøjet er økologisk – hele virksomheden er certificeret “GOTS”. GOTS står for “Global Organic Textile Standard”, og er en verdensomspændende organisation, der sikrer at produktionen af tekstiler overholder en række skrappe krav. For eksempel at arbejderne skal have en løn, der ligger over mindstelønnen, så de rent faktisk kan klare sig, kontrol af emballage, der hverken må indeholde PVC eller papir, der ikke er FCS-certificeret eller i det mindste genbrugt. Alt det kan man læse meget mere om på Okker-Gokkers hjemmeside. Der kan man også få den fine overraskelse, at man også kan købe kvalitetstøj til teens og voksne, så der er slet ikke nogen grund til at være misundelig på de smås nye uldtøj.

Nordisk høj kvalitet


Okker-Gokker producerer selv deres metervarer, og naturligvis også tøjet, på udvalgte fabrikker i Europa og Østen, men designet er blevet til på Bornholm, hvor kærligheden til naturen og det nordiske skinner igennem. Tøjet oser af kvalitet, og man kan være sikker på, at det ikke er fyldt med stoffer, der skader naturen, de arbejdere, der producerer det, eller vores børn. Faktisk sparer man penge i det lange løb, for tøjet er af så høj kvalitet, at det sagtens kan gå i arv. Det er bæredygtighed på et højt plan


andre læser også

Grønbechs Hotel

Anders Beier

Hélène Duffau

Madam Stoltz

Guldsmed Knapstad

KLODEKÆR