• da
  • en
  • de

Sansaga

 

‘En sandfærdig fortælling fortalt på eventyrlig vis’. Sådan lyder velkomsten på Sansâgas hjemmeside. Sansâga tilbyder historie- og kulturformidling på vandreture i Bornholms mange forskelligartede scenerier – digitalt eller live – og på app’en Sansâga Walks kan man finde stedspecifikke lydfortællinger og vandringer, som man kan lytte til på sin egen telefon, hver dag, hele året.

Folkene bag Sansâga har noget på hjerte. Noget, der rækker ud over en god historie og en gåtur. Sansâga vil give bornholmerne og øens besøgende en eventyrlig fortælling baseret på tidligere generationers personlige historier med rod i den rå, bornholmske natur. Sansâga betyder ”sand fortælling”, og det er Sansâgas mission at åbne naturoplevelserne og frembringe de historier, som er knyttet til landskabet. Det er bornholmske fortællinger og sagn, som for fortidens bornholmere var retningsgivende livsvisdom, og som for nutidens bornholmere og turister, stadig er tankevækkende og underholdende at høre. Disse fortællinger og sagn er billedet på de mennesker, der var her før os, og med Sansâga Walks kan både bornholmere og besøgende gå på opdagelse i det bornholmske landskab og i byerne – lige netop dér, hvor historien udspillede sig. Dér, hvor naturen byder på mere, end hvad det blotte øje kan se, og hvor historier om liv og død, krig og kærlighed – og alt muligt der imellem – knytter sig til stedet.

Sansâga Walks sætter lytteren i spil på en ny måde i naturen og omgivelserne. Med passion for historiefortælling, fortryllende landskaber og de mennesker, der bor her, giver Sansâga lytteren et sanseindtryk ud over det sædvanlige. Man skal gerne kunne mærke suset i kroppen ved tanken om, at ‘det skete lige her’. Det kan nærmest være en scenisk oplevelse.

Landskaberne fortæller


 

Passionen for den levende, eventyrlige fortælling udspringer af en generel interesse for mennesker og de omgivelser, de indgår i. Hvor der er mennesker, er der historier, og for Sansâga er det nysgerrigheden på, hvordan man kan knytte mennesker tættere til naturen igen og få lytteren til at leve sig ind i de historiske begivenheder, der er omdrejningspunktet.

Rødder på Bornholm


 

Sansâga er et firma med base i Nexø. Det er her på Bornholm, at Jón Hallur Stefánsson og Lars Kofoed Rømer har valgt at slå sig ned med deres familier, og hvor deres hjerter banker for naturen og historien på netop denne klippeø. Sansâga har projekter på både Færøerne, Island og her på Bornholm, og tilbyder desuden events, lokale udviklingsprojekter, foredrag og meget mere.


andre læser også

Ben Woodhams

De underjordiske

Hammershus

Pension Langebjerg Restaurant

Østerlars rundkirke

Ringebakkebruddene