• da
  • en
  • de

Strandhotellet


For enden af vandet ligger Strandhotellet i Sandvig og knejser hvidt og stateligt mod himlen. Man skal ikke have megen fantasi for at forestille sig, hvordan stedet så ud i 1907, da det nybygget åbnede for forventningsfulde og sommerparate gæster fra storbyen på den smukke strandpromenade. Strandhotellets levende historie er en stor inspiration for værtsparret Pia og Kasper Bajlum Müller, som i 2017 startede som forpagtere af hotellet. I dag, fem år senere, står de som medejere og er drivkraften bag den gennemgribende og stilfulde renovering, bygningerne siden har undergået.

Havet er et element overalt, hvor man befinder sig, for uanset om man er i konferencerummet, foyeren, baren eller den imponerende, rummelige restaurant, ligger horisontlinjen som et vaterpas og holder balancen med blåt i blåt. Naturen er inviteret ind, og det er helt oplagt, for den ligger lige udenfor. Strandhotellet ligger i gåafstand til Sandvigs hvide sandstrand og Hammerens lavbeklædte klippeformationer. Det er med andre ord, det perfekte sted til en ferie eller den næste konference med jobbet; lys, luft og højt til loftet. Hele året.

Maden er en oplevelse i sig selv. Køkkenet tilpasser sig det særligt bornholmske og serverer velsmagende retter med gode, enkle råvarer præsenteret både kreativt og innovativt. Man kan enten slå sig ned i det store udendørsområde og spise en lækker frokost eller besøge restauranten indenfor, hvor man kan bestille à la carte. Der er endda mulighed for at få serveret en fællesmiddag ‘family-style’. 

Kaspers spolebåndoptager og ‘det andet hjem’


En tredje komponent i Strandhotellet er musikken. I 1960erne var hotellets festsal rammen om levende musik og fester for hele øen. Det ses i de gamle plakater, som Pia og Kasper har fået fra Lokalarkivet og fået rammet ind, og som nu er en del af loungemiljøet. Her står også Kaspers gamle spolebåndoptager, som leverer musikken i baren og er til fri afbenyttelse. For hjemligt skal det være – og det er det. Man har nærmest en følelse af, at man træder ind i sin egen stue og kan smide skoene og få sig en læsestund i sofaen. Det er essentielt for værtsparret at skabe den stemning, og den hjemlige følelse afspejler sig overalt på hotellet i blandingen af lækre, håndsnedkererede egetræsmøbler og fine vintagefund.

Rummet til de magiske møder


Stedet skaber rum til de magiske øjeblikke og de naturlige og spontane møder, der kan opstå over morgenmaden eller til et af hotellets stemningsfulde arrangementer, som med jævne mellemrum afholdes på den illuminerede kuppelscene i restauranten. Nutiden møder fortiden – ‘and the rest is history’: en fortælling om gode stunder på Strandhotellet i Sandvig.


andre læser også

bornholmtours

Is Kalas

Lyden af Bornholm

Glamping

Hammershus

Landroverkoersel