• da
  • en
  • de

NORD – SNAPS BY RIE ULDAHL


Når man går rundt og nyder det bornholmske landskab, kan man være heldig at støde på Rie Uldahl, som indsamler ingredienser. De er en væsentlig del af snapsenes særligt bornholmske islæt; det er den bornholmske natur, der giver smag til hendes prisbelønnede snapse og likører. Både egetræ, æbler og brombær, men også noget så utraditionelt som forårsbebuderen bøgeblade er at finde i de aromatiske dråber, der alle bliver produceret på øen. Udover disse har hun skabt en akvavit med smag af dild, fennikel og malurt. Det seneste skud på stammen er en Limited Edition kirsebærlikør, som er lagret på bornholmsk egetræ. Af denne udsøgte version findes kun et begrænset lager, så det er med at være hurtig, hvis man skal nå at smage. Alle snapse sælges fra butikken NORD på Glastorvet i Svaneke. Ries snapse har vundet indpas på diverse cocktailbarer i hovedstaden og forhandles desuden i udvalgte forretninger i Danmark.

NORD – Snaps by Rie Uldahls stilfulde butik er stedet, hvor man både kan smage, købe og få gode råd om, hvordan man kan bruge snapsene. På hjemmesiden kan man finde tips og opskrifter på frække cocktails, og der er også en webshop, så man kan bestille direkte til hjemadressen. Henover sommeren vil butikken huse diverse pop-op-arrangementer, så hold øje med NORD – Snaps by Rie Uldahls facebookside, hvor de vil blive annonceret.

SNAPSENES HISTORIE


Efter seks år har NORD – Snaps by Rie Uldahl stabiliseret sig på markedet og opnået vid anerkendelse for produkternes høje kvalitet. Den første snaps, der blev lagt mærke til af de erfarne dommere, var snaps med karamelliseret æble og egetræ. Den vandt guld ved den Bornholmske Brændevinsfestival i 2016, og det blev startskuddet, der satte fart i virksomheden. I 2017 vandt den milde og friske bøgesnaps sølv ved VM i kryddersnaps på Spirikum-festival i København. Ved Nordic Spirits Awards i januar 2021 vandt brombærlikøren sølv i kategorien ‘Bitter & Likør’. I konkurrencen bedømmes produkterne på kvalitet, og den omhu og kreativitet producenten har lagt i produktet. Og det er præcis det indtryk, man får. Rie har fornyet snapsekulturen med sine milde, smagsrige snapse, der både går til det traditionelle frokostbord, ostebordet og sågar til desserter.

RIES BORNHOLMSKE RØDDER


Rie har Bornholm i blodet. Hun er født og opvokset i Allinge og har som barn leget i skovene og klipperne på Nordbornholm. Det er også primært her, hun samler ind til sine snapse. Efter at have boet og uddannet sig som kok i København, vendte hun inspireret tilbage og med base i sin fødeby opstod idéen om at skabe snapse af det, hun fandt i naturen omkring sig. Tilknytningen til området gav navnet NORD – Snaps, snaps fra hjertet af det nordlige.


Andre læser også

Bornholms ismejeri

Hasle Røgeri

Grønbechs Hotel

Nordbornholms Røgeri

Nordic Fermentation

Wild Distillery