• da
  • en
  • de

NORD – SNAPS BY RIE ULDAHL


Når man går rundt og nyder den bornholmske natur, kan man være heldig at støde på Rie Uldahl, der indsamler ingredienser til sine snapse. De er nemlig særligt bornholmske, da det er den bornholmske natur, der giver smag til hendes prisbelønnede produkter. Både egetræ, æbler og brombær, men også noget så utraditionelt som forårsbebuderen bøgeblade er at finde i de aromatiske dråber, der bliver produceret på Bornholm. Senest har hun produceret en akvavit med dild, fennikel og malurt. Snapsene sælges fra butikken, NORD, på Glastorvet i Svaneke. Ries snapse har også vundet indpas på diverse cocktailbarer i hovedstaden og forhandles i udvalgte forretninger i Danmark. Ved Nordic Spirits Awards i januar 2021 vandt hendes snapselikør med brombær ‘Sølv’ i kategorien ‘Bitter & Likør’. I konkurrencen bedømmes produkterne bl.a. på kvalitet og den omhu producenten har lagt i produktet. Når man smager NORD-snapsene, er det ikke den almindelige snapseoplevelse, man får. Rie har, på sin egen måde, fornyet snapsekulturen med sine milde og spændende snapse, der både går til det traditionelle frokostbord, oste og sågar desserter.

Pop-op-arrangementer og gode råd


NORD-snaps by Rie Uldahl er en hyggelig butik, som ligger på Glastorvet i Svaneke. Det er stedet, hvor man kan købe, smage og få gode råd om Bornholms nye snapse og anbefalinger om, hvad man skal spise til. Sommetider er det Rie selv, der passer butikken. Det er også her, at der, med jævne mellemrum henover sommeren, vil være diverse pop-op-arrangementer. Hold øje med NORD-snaps by Rie Uldahls facebookside, hvor de vil blive annonceret.

Snapsene


Efter kun tre år på markedet har Rie opnået en ret stor anerkendelse for sine produkter. Den første snaps, der blev lagt mærke til af anerkendte dommere, var snaps med karamelliseret æble og egetræ. Den vandt guld ved den Bornholmske Brændevinsfestival i 2016. I 2017 vandt den milde og friske bøgesnaps sølv ved VM i kryddersnaps på Spirikum-festival i København, nærmere betegnet på Copenhagen Destillery.

Ries seneste produkt er med brombær. Det er ikke en rigtig snaps, men en snapselikør. Den er produceret af en del vilde brombær, som bliver plukket i den bornholmske natur. Hun foreslår, at den nydes til kaffen efter middagen eller som en fræk ingrediens i cocktails.

Tapperiet


Går man og nyder den smukke by, Svaneke, kommer man helt sikkert forbi kirken. Meget tæt på ligger NORD-snaps by Rie Uldahls nyeste skud på stammen: tapperiet. Her kan man komme helt tæt på produktionen, og man kan være næsten sikker på, at Rie byder på en lille smagsprøve. Det er ikke altid, der er åbent i tapperiet, men kig forbi i butikken på Glastorvet og spørg om tapperiet er åbent for gæster.

Andre læser også

Bornholms ismejeri

Hasle Røgeri

Grønbechs Hotel

Nordbornholms Røgeri

Nordic Fermentation

Wild Distillery