• da
  • en
  • de

Nordbornholms røgeri


Nordbornholms Røgeri løfter den bornholmske røgeritradition til et nyt niveau. Det gamle røgeri ligger på Kæmpestranden i Allinge med panoramaudsigt over Østersøens glimtende blå hav og klippekystens unikke natur. De nænsomt restaurerede bygninger med den klassiske, høje skorsten, har siden 1898 dannet rammen om den traditionelle røgning af sild. I dag er sortimentet af røgvarer udvidet med gastronomisk ekspertise til også at omfatte laks, torsk og årstidens råvarer. Nordbornholms Røgeri sætter en ære i at levere røgvarer af højeste kvalitet og give gæsterne en unik oplevelse, hvor der kræses for alle sanser. I den æstetiske, hvide bygning med de høje, sprossede vinduer, som huser restauranten, eller på de stilfulde terrasser med summende sol, kan man nyde traditionelle anretninger som ”Sol over Gudhjem”, røget torsk og ikke mindst den enorme fiskebuffet, fyldt med delikatesser og bornholmske specialiteter, lavet fra bunden. I røgeriets fiskebutik kan man gå på opdagelse og købe lækre, friske røgvarer, hjemmelavede salater og masser af frisk fisk. Her er en afslappet og behagelig atmosfære, som indbyder til nydelse for hele familien, venner og børn, med masser af plads at boltre sig på i den frie natur omkring røgeriet.

Fiskebuffet på klippen og legendarisk laks


Midt i restauranten stikker en stor, naturlig klippe frem. Den er integreret i byggeriet, og det er her den store fiskebuffet er anrettet, midt på klippen. Her forenes den bornholmske klippegrund med et hav af delikatesser – alt fra røget ål, havørred, hellefisk, gravad laks, rejer og meget mere, direkte fra havet. Og selvfølgelig er der også friskrøgede sild og makrel i sæsonen, og en luksuriøs overflod af hjemmelavede delikatesser, brød og salater. Den røgede laks, koldrøget eller varmrøget, er i dag røgeriets mest berømte produkt, nærmest legendarisk. Den omsorgsfulde tilberedning, tørring, saltning og kontrolleret røgning, skaber en unik, delikat smag, som man ikke finder andre steder.

 

 

Røgeriets tradition


I mere en 100 år har Nordbornholms Røgeri røget fisk i den store røgeovn. Fra starten var det et traditionelt, bornholmsk røgeri, som stort set kun lavede røgede sild til københavnerne.I 2002 overtog de nuværende ejere, Jesper Jensen og Carsten Grønning, røgeriet, og i dag røger den 16 meter høje, hvide skorsten stadig fisk efter traditionelle metoder, dybt forankret i den bornholmske historie. De gyldne fisk er saltet og røget efter gamle, bornholmske opskrifter, og i røgeriets webshop kan man bestille de lækre røgvarer og få dem leveret lige til døren.Andre læser også

Hammershus

Nord – Snaps

Bornholms gastronomi

Small Batch

Stegt skinke i sildefilet

Bornholms Mosteri