• da
  • en
  • de

Râzapâz


Râzapâz er det bornholmske ord for en ung vildbasse og maler et ganske fornuftigt billede af konceptet. I et gult hus med grønne vinduer ligger Râzapâz Spiseri & Vinbar, midt i Laksetorvets utrafikerede og hyggelige omgivelser. Restaurationen drives af den 32-årige ‘tilbageflytter’, Patrick Hult, og selvom der bliver trukket på hans erfaringer fra steder som Noma, Studio og Frederiksminde, er Râzapâz kogt ind til noget mere uprætentiøst og hjemligt. Det personlige skal gerne overgå det perfekte, og når man træder ind på Râzapâz bliver man straks mødt af, hvad han selv kalder en ‘krøllet-skjorte-og-stort-smil’-attitude.

Kernen i huset er vin- og spisebaren Râzapâz. Her er ægte Villa-Villekulla-stemning, og man føler sig straks hjemme, næsten som var man i sommerhus. Baren er indrettet med ‘vintage’-møbler, hundredvis af unikke vine arrangeret fra gulv til loft på væggen og et lille åbent køkken. Køkkenet er som sådan dogmefrit, men der præsenteres både en prisvenlig femretters ‘tavlemenu’ i en legende, nordisk-bistro stil og gode, hjemmelavede tapas i klassisk fransk bondestil, som enten kan nydes i huset eller fås praktisk pakket som picnic til stranden, skovturen eller den nemme start i sommerhuset.

Râzapâz huser også det lille ‘Hotel Sniva’ – en charmerende Bed&Breakfast med syv værelser, som iøvrigt er en af byens billigste overnatningsmuligheder. Ved siden af hotellet ligger ‘Gastropubben’, som både har lokaler til private selskaber og også er rammen for gentagne events, som f.eks. kokkedyster og tematiske pop-up-events. Nyeste skud på stammen er ‘Keramikværkstedet’, hvor kampen er gået ind på at forsyne hele huset med egen keramik.

Râzapâz er helårsåben og tilbyder med sin ‘boheme’-agtige atmosfære altid afslappet feriestemning, dejlig mad og særlig vin. Râzapâz er essensen af ferie.

Sniva B&B Hotel


Sniva B&B Hotel er et hyggeligt Boheme-hotel i det farverige kvarter omkring Laksetorvet i Rønne, som byder på ren afslapning og casual living. Her kan man ‘sniva’ (tage en lur) eller ‘sava’ (sove) og nyde et prisvenligt ophold med vintage-æstetik og personlig service midt i den summende by. Her er både hverdagsophold, weekendophold og spontane nætter for par, familier eller forretningsrejsende.

En selvforsynende ideologi


For at nærme sig en større grad af at være selvforsynende, har Patrick anlagt en urtehave i gården, så køkkenet har sin egen forsyning af krydderurter m.m.. Han har også for nylig startet et keramikværksted, som skal forsyne Râzapâz Spiseri & Vinbar med lækker, bornholmsk keramik. Hvad der måske går til i restauranten, kan drejes i eget keramikværksted. Og det er selvfølgelig Patrick selv, og hans kollega Maja, der sidder ved drejebænken.


andre læser også

Fru Petersens Café

Glamping

Gourmetmad & gummistoevler

Hammershus

helligdomsklipperne

Juhls Minigolf