• da
  • en
  • de

Râzapâz


Centralt placeret på det livlige, utrafikerede Laksetorv i Rønne ligger Râzapâz Vinbar & Spiseri. Râzapâz er det bornholm­ske ord for en ’vildbasse’, og som navnet antyder lægger beværtningen op til et brud på formaliteterne. Râzapâz drives af den 32-årige hjemvendte bornholmer, Patrick Hult, der har samlet erfaring som tjener og restaurantchef fra blandt andet Noma, Frederiksminde og Studio.

Det fine er lagt på hylden, og i stedet er erfaringerne brugt til at skabe et levested i hjemlige rammer med essensen af værtskab. Når man ankommer bliver man straks mødt af en ‘krøllet-skjorte-og-stort-smil attitude’. Skuldrene falder hurtigt ned og man føler sig straks hjemme, næsten som var man i sommerhus. Stilen er både smagfuld vintage og lidt ‘Villa Villekulla’ med flasker arrangeret fra gulv til loft på væggen. Her står flere hundrede flasker af hverdagsvine og sjældne titler side om side, og personalet hjælper gerne med at finde den rette vin ud fra de ønsker man måtte have. Man kan se menuen på tavlen og man kan vælge imellem et par caféklassikere med et twist, et godt tapasbræt, eller dagens fem-retters menu af sjove og kreative retter.

Man behøver ikke gå langt for at finde andre smagsoplevelser eller husly for natten. Ved siden af vinbaren er Râzapâz’ hyggelige restaurant og ølbar: Restaurant Øl & Tjød (det bornholmske ord for kød). Her er der kræset for øl-nørderne og der serveres lækker mad til hele familien. Man kan desuden overnatte på det stemningsfyldte Sniva B&B Hotel. Alt sammen samlet i et charmerende gammelt byhus med egen urtehave og palmer i gården. Râzapâz er essensen af ferie.

Øl & Tjød med Râzapâz


Der er både noget at se på og en masse at smage på hos Restaurant Øl & Tjød ved Laksetorvet i Rønne. Her er tropisk indretning og mormor-herskabelighed med høje paneler og dyretapet og et vildt udvalg af (især lokale) øl og lækre anretninger med godt kød, som kan gøre alle glade. Du behøver ikke være øl-nørd, men det er Patrick Hult, og Râzapâz’ afslappede stemning og folkelige gourmetfilosofi lader sig ikke skjule. Her er virkelig kræset om de klassiske retter til hele familien og masser af hjælp og ekspertise på detaljerne og ikke mindst øllet.

Skal du sava på Sniva?


Sniva B&B Hotel er et hyggeligt Boheme-hotel i det farverige kvarter omkring Laksetorvet i Rønne, som byder på ren afslapning og casual living. Her kan man ‘sniva’ (tage en lur) eller ‘sava’ (sove) og nyde et prisvenligt ophold med vintage-æstetik og personlig service midt i den summende by. Her er både hverdagsophold, weekendophold og spontane nætter for par, familier eller forretningsrejsende. Râzapâz-restauranterne Øl & Tjød og Râzapâz Vinbar & Spiseri ligger i samme hus og er en del af tilbuddet til gæsterne.


andre læser også

Fru Petersens Café

Glamping

Gourmetmad & gummistoevler

Hammershus

helligdomsklipperne

Juhls Minigolf