• da
  • en
  • de

Svaneke Bryghus Restaurant


I en af Svanekes gamle købmandsgårde, centralt på det gamle torv i Svaneke, ligger Svaneke Bryghus Restaurant. Indgangsporten til det solskinsgule bindingsværkshus vidner om, at bryghusrestauranten er knyttet til en historie, der rækker langt tilbage i tiden. En tid, hvor den smukke havneby ikke var kendt som en elsket turistdestination, men som en købstad med et rigt forretningsliv, hvor havnen og skibene var en vigtig livsnerve. Udgangspunktet for bryghusrestauranten i handelsbyen var øl. Det var i den firlængede købmandsgård fra 1750, at Svaneke Bryghus i år 2000 startede et af landets første mikrobryggerier. Selvom den primære ølproduktion nu er flyttet til udkanten af byen, fungerer bryghusrestauranten stadig som brygmesterens legeplads og eksperimentarium. I de store kobberkedler, inde i restauranten, brygges unikke øl, som udelukkende serveres til gæsterne. Menukortet og den hjemmelavede mad følger sæsonens udbud af lokale råvarer, og er præget af ekspertise og æstetik. Retterne er gennemtænkte og nænsomt tilberedt fra bunden med fokus på at give gæsterne en ærlig madoplevelse, hvor kvalitet og smag ledsages af restaurantens stilfulde bryghusstemning og passion for øl.

Ærlig mad og øl


På Svaneke Bryghus Restaurant går maden og øllet hånd i hånd, og køkkenet byder både på frokost, aftenmenu, brunch og mad ud af huset. Det er ærlig mad serveret med rustik finesse, lokale råvarer og øl. Øl er en del af tilberedningen mange steder i menuen, som f.eks. de legendariske ølmarinerede spareribs, også kaldet bryggerben. Menukortet følges af et eksklusivt udvalg af øl og en ølmenu fra Svaneke Bryghus. Restaurantens kellner og ølsommelier – og det smilende personale – er altid klar til en snak om øl og mad, for hos Svaneke Bryghus Restaurant er det en grundtese, at kvalitet kræver tid og omhu.

Bar og brygmester


Svaneke Bryghus Restaurant er ægte bryghusstemning kombineret med rustik æstetik og eksklusive detaljer: Store fritlagte spær, et varmt klinkegulv og massive, bornholmske træsorter. I samarbejde med lokale kunstnere og håndværkere er bryghushistorien fremhævet med smagfuld indretning, komfortabelt design og vægge dekoreret med øltekster af Svanekekunstneren Jane Hamilton. Omkring den store kobberkeddel er bygget en bar, hvor man kan holde en pause og nyde en af restaurantens mange unika-bryg. På væggen i ‘Brygmesterens hjørne’ ses en kunstnerisk silhuet af brygmesteren selv. Stemningen, øllet og den ærlige mad giver en sanselig og fuldkommen smagsoplevelse. Svaneke Bryghus Restaurant er i en klasse for sig.

 

 


Andre læste også

Small Batch

HØSTET

Nord – Snaps

Bornholms Mosteri

Bornholms gastronomi

Hasle Røgeri