• da
  • en
  • de

Svaneke Chokoladeri


Når man bider igennem den knasende skal på en fyldt chokolade fra Svaneke Chokoladeri, og med barnlig nysgerrighed lader den cremede kerne smelte i munden, smager man med det samme, at det ikke er et almindeligt stykke chokolade. Kærlighed til chokoladen, en kompromisløs passion for smag, konsistens og æstetik, er tydelig fra yderst til inderst. De innovative og klassiske chokolader, flødeboller og konfekt fra Svaneke Chokoladeri, er udelukkende lavet af naturlige råvarer og nøje udvalgte smagskompositioner fra den bornholmske natur. Alle chokolader er bæredygtigt fremstillet og håndlavede ned i mindste detalje. Det er chokolade som bringer glæde og sanselige oplevelser med dybde, nysgerrighed og kærlighed til håndværket og naturen omkring os.

Svaneke Chokoladeri har butik i både Svaneke og Rønne, og begge steder kan man gå på opdagelse i det kreative chokoladeunivers. I Svaneke kan du opleve det åbne chokoladeværksted og se chocolatiererne arbejde, og i Rønne kan man nyde en kop kaffe i chokoladeriets hyggelige chokoladecafé. Foruden et stort udvalg af gluten- og laktosefri chokolader og søde delikatesser, udvikler Svaneke Chokoladeri hele tiden nye smage og ‘customized’ produkter til alle højtider og særlige anledninger. Prøv f.eks. en fyldt chokolade med hindbær og lakrids,  myntefondant eller en klassisk nougat-krokant. Uanset, hvilken smag man foretrækker, kommer man sjældent fra butikkerne uden at have købt noget med hjem. Og er man ikke i nærheden af Rønne eller Svaneke, kan man få sine favoritter tilsendt fra Svaneke Chokoladeris webshop.

CHOKOLADENØRDERI OG WORKSHOPS


Siden Janne Lundberg og Daniel Mikkelsen overtog Svaneke Chokoladeri i 2014, er chokoladenørderi og gastronomisk videnskab smeltet sammen til en række unikke produkter og initiativer. På deres workshops får man – med egne hænder i chokoladen – indsigt i håndværket og videnskaben med den legende og eksperimenterende tilgang, der karakteriserer den kreative duo. Med en kompromisløs passion for smag, håndværksmæssig knowhow og nørdet viden om ingrediensernes kemiske strukturer, har Svaneke Chokoladeri kreeret produkter som ‘Frozen Chocolates’ til lune sommerdage, fyldt chokolade med Ris á l’amande, Dark Milk chokolade og syndige trøfler, som faktisk er i hånden seks eller syv gange, inden de er klar til butikken.

BÆREDYGTIG CHOKOLADEKULTUR


Som nogle af de ganske få i Danmark anvender Svaneke Chokoladeri kun Cocoa Horizons-certificeret chokolade fra kvalitetsmærket Callebaut. Det er chokoladebønner fra bæredygtige producenter, hvor bønnerne kan spores gennem hele processen. Svaneke Chokoladeri er bevidste om at træffe bæredygtige beslutninger, og her er ingen kunstige tilsætningsstoffer eller CO2 tunge ingredienser, men lokale råvarer fra Bornholm og et naturligt sukkerindhold, der gør chokoladen fra Svaneke Chokoladeri til et nydelsesfuldt alternativ til enorme mængder sukkerslik. Chokoladerester bruges igen eller doneres til udvalgte formål, ligesom den meste emballage er FSC-certificeret eller komposterbart. Svaneke Chokoladeri har skabt en bæredygtig chokoladekultur, som ikke går på kompromis med smagen.


andre læser også

NaturBornholm

Svaneke Bryghus Restaurant

Hammershus

Bornholms gastronomi

Nord – Snaps

Bornholms ismejeri